BEDRIFTSTEKNOLOGI

Du må vente på Microsoft Xbox til mars

Microsoft lanserer sin nye spillmaskin 8. november i USA, men du må vente til mars her i Norge. Smutthullet blir gråimport, som Microsoft ikke bryr seg om.

18. mai 2001 - 14:22
Microsoft Xbox. <i>Foto:  Microsoft</i>
Microsoft Xbox. Foto:  Microsoft

I går ble det klart at Microsoft skal lansere sin nye spillmaskin 8. november. Dermed rekker selskapet akkurat å få maskinene på plass i butikkene før det avgjørende julesalget. Men dette gjelder bare USA og Japan.

Les om lanseringen: Microsoft lanserer Xbox 8. november

Vis mer

 - Vi har to valg - lansere et begrenset antall maskiner over hele verden, noe som ville ha skuffet alle som ikke fikk tak i en maskin, eller å ha nok maskiner i USA og Japan, forteller Brynjar Skauvik, privatkunde-ansvarlig hos Microsoft Norge til digitoday.no. Vi har valgt det siste. Xbox blir derfor lansert i Europa i mars til neste år. 

I USA blir prisen 299 dollar, men du kan ikke bare regne om med dollarverdi for å få norsk pris. Frakt og moms gjør at maskinen trolig vil koste 4.000 kroner, det samme som Playstation 2 gjør, forteller Skauvik.

Det er dog en mulighet til å skaffe seg en maskin før mars. Du kan privatimportere eller på annen måte skaffe deg en Xbox som er solgt i USA.

- Det blir bare laget en versjon av Xbox som vil fungere både i USA og Europa. Maskinen kan kobles til både europeiske PAL-TV-er og amerikanske NTSC-TV-er. DVD-spilleren er sonefri, og kan spille plater fra begge markeder, forteller Skauvik til digitoday.no.

- Vi taper penger på å selge maskinen, så vi vil ikke forsøke å stoppe gråimport, forteller han.

Microsoft må nemlig sette prisen til 300 dollar for å konkurrere med Playstation 2 og Nintendos Gamecube som lanseres 5. november, tre dager før Xbox. Analytikere anslår at Microsoft før komponentene blir billigere vil tape 125 dollar per maskin.

- Vi skal tjene penger på spillene. Alle som lager spill for Xbox, for eksempel norske Funcom AS, må betale en lisensavgift til oss, forteller Skaugvik. Så vidt han vet, vil ikke Microsoft forsøke å begrense voldspill eller på andre måter legge seg opp i innholdet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra