JUSS OG SAMFUNN

DVD-Jon reddet av ytringsfriheten

Appellretten i California ga i natt norsk tid full oppreisning for Jon Johansen og hackergruppen Masters of Reversed Engineering (MoRE). Kjennelsen kan leses som at retten mener at ytringsfriheten veier tyngre enn opphavsretten. Retten mener at programmet DeCSS, som fjerner kodingen av DVD-filmer, beskyttes av retten til fri ytring.

2. nov. 2001 - 12:23
CNET News.com











Jon Johansen


Det er i denne saken publisisten Eric Corley er blitt forhindret fra å distribuere DeCSS-koden eller legge ut pekere som går til andre nettsider som publiserer koden. Han har påklaget denne kjennelsen med utgangspunkt i at han dermed er fratatt sin rett til fri ytring, skriver CNET News.com.

digi.no har foreløpig ikke lykkes i å oppnå kontakt verken med Jon Johansen eller Økokrim for en kommentar. Etter det digi.no forstår, får imidlertid ikke California-dommen noe å si for realitetsbehandlingen av den norske saken. Jon Johansen ble innkalt til nye Økokrim-avhør i juni. Økokrim signaliserte da at de tok sikte på en rask avklaring, men foreløpig har politiet ikke konkludert i saken.

Her kan du lese kjennelsen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.