BEDRIFTSTEKNOLOGI

DVD-Jon skal i retten igjen

DVD-Jon skal i retten igjen. Men når saken kommer opp i desember, vil den bare ha historisk verdi, for lovverket han eventuelt dømmes etter skal endres.

Økokrim tiltalte DVD-Jon for å ha satt sammen og distribuert DeCSS - et program som lar deg se på DVD-filmer på Linux-utstyrte maskiner. Men programmet kan også brukes til å kopiere DVD-filmer, for det låser opp kopikodene på filmene.

DVD-Jon, som gjorde ferdig arbeidet til flere andre programmere, distribuerte DeCSS-programmet på Internett.

DVD-Jon ble frikjent i januar i år, men Økokrim anket etter hvert saken. Nå er ny runde berammet - saken kommer opp igjen i desember.

Men dette betyr at når saken kommer opp, vil den bare ha historisk verdi. For der dagens lovverk er uklart om det er ulovlig å lage verktøy for å åpne opp kopibeskyttet materiale, vil nye regler som alle EU og EØS-land må innføre innen slutten av juni, gjøre dette eksplisitt straffbart.

Norge kan dog bli noe forsinket, for Kulturdepartementet har ennå ikke sendt forslaget til den norske versjonen av det såkalte Infosoc-direktivet til høring. Det er derfor uklart om Norge vil rekke fristen i slutten av juni.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.