BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dytter enda mer minne inn i pc-en

Lav pris og høyere minnetetthet åpner for nye muligheter.

Seks DDR3 minnemoduler fra Kingson med til samme 24 gigabytes minne.
Seks DDR3 minnemoduler fra Kingson med til samme 24 gigabytes minne.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. mars 2009 - 13:57

Minneprisene har knapt vært lavere enn i dag. Det gjør at produsenter av både minne og systemer legger seg i selen for å skape et marked for større volumer enn det som til nå har vært tilgjengelig.

Måten dette gjøres på, er å lagre minnebrikker og -moduler som har stadig høyere kapasitet, samt bidra til at brikkesett- og hovedkortprodusenter innfører støtte for større og flere minnemoduler.

Så lenge de aller fleste benytter 32-bits operativsystemer, vil ikke etterspørselen etter minne øke spesielt mye, siden slike operativsystemer ofte ikke støtter mer enn drøyt 3 gigabytes med minne. Men Microsoft antar at et flertall av Windows 7-installasjonene vil være med 64-bitsutgaven.

Minneprodusenten Kingston demonstrerer i denne videoen en pc som er utstyrt med 24 gigabytes med DDR3-minne, fordel på seks moduler. På maskinen kjøres ti ulike virtuelle pc-er, som hver har fått tildelt 2 gigabytes med minne. På den ene virtuelle pc-en kjøres en kopi av spillet Crysis. Demomaskinen er forøvrig utstyrt med et Gigabyte GA-EX58 UD5 hovedkort og Intel 920 Core i7-prosessor.

Hensikten med demonstrasjonen er å bevise at et såpass tungt belastet system kan kjøres stabilt.

Seks DDR3 minnemoduler fra Kingson med til samme 24 gigabytes minne.
Seks DDR3 minnemoduler fra Kingson med til samme 24 gigabytes minne.

Denne uken kunngjorde Asus at selskapets at det har lansert en ny bærbar pc, M90Gf, som ved hjelp av Nvidias MCP79MH-brikkesett støtter fire minnemoduler av typen SODIMM, hver med 4 gigabytes minnekapasitet. Til sammen utgjør dette 16 gigabytes med minne, noe som skal være ny rekord i en bærbar pc.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra