JUSS OG SAMFUNN

E-post blokkerer Capitol Hill

FBI etterforsker store mengdet epost som har hopet seg opp i datamaskinene til den amerikanske kongressen. Over de siste to ukene har hundretalls av trusselmeldinger blitt sendt til amerikanske kongressmedlemmer.

Morten Øverbye
21. feb. 1997 - 13:30

- Denne meldingen kommer fra en gjeng cyberpunks som har viet seg til å knuse deres system, heter det i meldingene som fortsetter med trusler om å slette alle filene i Capitol Hills datamaskiner.

Noen meldinger har også blitt sendt til det Hvite hus, men ingen talsmenn der vil uttale seg om saken.

Alle beskjedene som er sendt kongressen gir seg ut for å komme fra legitime nettbrukere. Blant disse er en redaktør i avisen Mercury News. Ennå har ingen kunne identifisere hvem som virkelig står bak e-postangrepet.

Ingen filer har så langt blitt slettet fra kongressens dataanlegg, men FBIs avdeling for datakriminalitet er likevel satt på saken. Dette er de første kjente e-postangrepene på den amerikanske kongressen. Systemoperatør John N. McConnell avdramatiserer likevel saken overfor San Jose Mercury News.

- Vi har ikke funnet noen trafikk eller vedlegg til e-posten skom kunne gjøre skade. Vi tror derfor at dette bare er trusler fra personer som ønsker å irritere, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra