BEDRIFTSTEKNOLOGI

E-post-tabbe fra Algonet

Ved en glipp sendte det svenske internett-selskapet Algonet mandag ut sensitiv e-post til 11 privatpersoner i Sverige. E-post-sendingene var beregnet for selskapets supportavdeling.

Øystein Kvistad
6. mai 1997 - 17:49

Ifølge Dagens Nyheters Internettjeneste, DNet, fikk en privatperson i Motala i løpet av mandagen tilsendt over 400 elektroniske brev, mange av dem inneholdende sensitiv informasjon som passord, fakturanummer adresser og telefonnummer.

- Brevene kom strømmende inn fra like før klokken seks mandag ettermiddag, forteller Motala-boeren til DNet. Det var brev om oppsigelser, kundenummer og andre følsomme opplysninger. I ett av brevene klager avsenderen på Telias etter sigende dårlige sikkerhet og ville nå abonnere på Algonet i stedet...

Mannen var en av 11 privatpersoner som mottok de e-post fra Algonet.

Sikkerhetssjef Anders Jansson i Algonet kjente ikke til glippen før DNet kontaktet ham en halvtime før midnatt mandag. Dette til tross for at mange i selskapet forøvrig var blitt gjort kjent med tabben. Jansson kunne senere forklare at e-posten ble sendt ut til feil mottakere fordi Algonets supportavdeling i Haparanda hadde benyttet feil mailingliste.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra