RESULTATERFINANS

E-Trade åpner i Norge

Stadig flere vil friste deg til å begynne med aksjehandel over Internett. Over jul åpner den amerikanske giganten E-Trade døren, unnskyld, internettsiden.

Einar Ryvarden
26. okt. 1999 - 10:52

Det går mot tøffere konkurranse for de norske meglerhusene etter hvert som stadig flere frister med billig og enkel aksjehandel over Internett. Sistemann i køen som skal lokke deg til å spekulere på Internett er den amerikanske giganten E-Trade, som i går offentliggjorde en avtale med Delphi Forvaltning.

Sammen starter de to selskapene E-Trade Norge. De to selskapene vil tilby billig handel med aksjer ikke bare på Oslo Børs, men også svenske og etter hvert amerikanske aksjer.

Etableringen i Norge kommer etter Sverige, men Norden er valgt som E-Trades første internasjonale satsing fordi de nordiske landene leder på bruk av Internett. I Sverige har selskapet siden oppstarten i juni fått 1500 kunder. Her i Norge vil E-Trades nettsider åpne over nyttår, for det gjenstår fremdeles å ansette deler av staben.

En etter hvert lang liste av større og mindre meglerhus tilbyr aksjehandel over Internett. Ifølge Dagens Næringsliv har de til sammen 12.000 kunder.

Selv er E-Trade en børskomet, for selskapet vært et viktig lokomotiv i utviklingen av det brennhete Internett-baserte aksjemarkedet i USA. Selskapet prises i dag til hele 41 milliarder, men var i våres oppi over det dobbelte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.