RESULTATERFINANS

E24: - Tusenvis av svensker punger ut for nettnyheter

Svenske Ekonomi24 har gjort det alle andre gratis-nettaviser har gruet seg til; de har begynt å ta betalt for innholdet sitt. - Responsen er overveldende, forteller publisher Thomas Peterssohn.

Therese Werenskiold
11. des. 2001 - 11:41

- Det känns jättebra, er responsen da digi.no ringer redaksjonen i svenske Ekonomi24.

De aller fleste nettaviser som hittil har hatt gratis innhold sliter nå økonomisk, og må se på andre inntektsmodeller. Den modellen alle gruer seg til, men ingen har turt å være først med, er å la brukerne betale for innhold som tidligere har vært gratis.

Den svenske næringslivsavisen E24 har tatt steget, og hadde sin første dag som betal-tjeneste i går.

Publisher Thomas Peterssohn har ikke oversikt over nøyaktig hvor mange betalende lesere som besøkte nettsidene i går, men han er svært fornøyd med responsen.

- Det går jättebra. Det har vært en utrolig pågang fra bedrifter som vil bestille bedriftsabonnement, forteller han til digi.no.

Et slikt abonnement koster fra 400 kroner i måneden pluss moms (gjelder for fem personer).

Peterssohn er lykkelig og lettet etter at Ekonomi24 har solgt flere tusen slike abonnementer iløpet av bare halvannen dag.

- Det går å ta betalt. Dette funker. Bedrifter er villige til å betale for å holde sine ansatte oppdatert. Spesielt ser vi at dette gjelder for bank- og finansbransjen. Det har vært banker som har kontaktet oss og vært interessert i å kjøpe abonnement for hele personalet, sier Peterssohn. Han legger til at responsen har vært god også blant de private nettbrukerne.

Det er også svært gode nyheter for norske nettaviser som ser på ulike betalingsløsninger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.