RESULTATERFINANS

EDB avviser ikke mulighet for nettbank-svindel

EDB Fellesdata innrømmer at den svenske hackeren også kunne ha rammet norske nettbanker, men hevder det er Microsoft som må rydde opp.

27. aug. 2002 - 11:39
Reuters

Les også


Microsoft hevder i sin beskrivelse av problemet at feilen bare kan utnyttes dersom du setter opp en falsk nettbank. Men den svenske hackeren kan ha avslørt at SSL-feilen kan utnyttes til å bryte seg inn nettbanker og overføre penger mellom kontoer.

Her i Norge innrømmer EDB Fellesdata/Teamco, som driver nettbankene til over halvparten av alle norske bankkunder, at de også kan rammes. Fellesdata bekrefter derfor langt på vei den nye muligheten til å utnytte SSL-hullet i Windows, men selskapet vil ikke kommentere dette direkte.

- Vi kjenner til feilen og hvordan den kan utnyttes, sier informasjonssjef Elisabet Landsend i EDB Fellesdata til digi.no. Slik vi kjenner saken ligger feilen i Windows og det er Microsoft som må løse problemet.

- Banksystemer må lages ut i fra en balanse mellom brukervennlighet og sikkerhetsrisiko. I teknologikretser anser man SSL-feilen som en middels høy risiko, og vi følger derfor dette nøye, sier Landsend. Men vi mener at sikkerheten i norsk nettbanker er god.

Foreløpig har Microsoft nektet for at demonstrasjonen i Sverige kan ha vært ekte. Men med Fellesdatas uttalelser kommer selskapet under sterkere press til å gjøre noe med SSL-feilen.

Feilen setter også bankdatasentraler som Fellesdata/Teamco under et press. Det finnes alternativer til SSL-systemet, men et annet system må eventuelt installeres både hos hver enkelt bruker og hos bankdatasentralene.

- Det finnes alternativer til SSL som vi vurderer fortløpende, men det vil være kostbart og ta tid å få alle bankkundene til å bytte ut programvaren sin, sier Landsend til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.