AVTALER & KONTRAKTER

EDB Ergo vant tilbake hovedstaden

Gigantkontrakten de mistet er tilbake. Større enn noensinne.

EDB Ergogroup er tilbake i varmen i Oslo kommune.
EDB Ergogroup er tilbake i varmen i Oslo kommune. Bilde: Alexander Ottesen/Wikimedia commons (fotofikling: MJ)
8. feb. 2012 - 08:13

Bare tre år etter at EDB hevet driftsavtalen etter en bitter strid med Oslo kommune, og kommunen deretter vraket dem for «alvorlige forsømmelser mot faglige og etiske krav», er selskapet tilbake i varmen for fullt.

EDB Ergogroup har nå vunnet en av landets største IT-driftskontrakter, verdt hele 287 millioner kroner over tre år. Opsjon på ytterligere tre år kan doble verdien.

Steria og Logica deltok, men nådde ikke opp i anbudskonkurransen.

Avtalen innebærer drift av den sentrale IT-plattformen i hovedstaden med applikasjoner og servere, sikkerhetsløsninger og sonedrift. Den inkluderer også drift av pc-er, tynnklienter, skrivere og utstyr som smarttelefoner og IP-telefoni, samt noe konsulentvirksomhet.

- For oss er dette en betydelig kontrakt. Dette er den største avtalen vi har fått med offentlig sektor, sier kommunikasjonsdirektør i EDB Ergogroup Geir Remman til digi.no.

Han legger til at det har vært viktig for dem å kompensere bortfallet av store deler av avtalen deres med Hydro, og at Oslo er en viktig kunderelasjon i så måte.

Gamle EDB og Ergogroup har begge tidligere nytt godt av betydelige kontrakter med Oslo kommune på området. Summen av hva den fusjonerte giganten får nå er enda større.

- Vi får mer omsetning nå enn det vi til sammen hadde tidligere. Det er bare på drift. På toppen av dette har vi den pågående leveransen av HR- og lønnssystem, sier Remman.

Fra 8 til 1 leverandør

Oslo kommune har valgt å forenkle leverandørregimet. Det betyr at de nå går fra åtte ulike driftsleverandører til én.

- EDB Ergogroup hadde det beste tilbudet. Det var pris og kvalitet som var avgjørende i valget vårt av leverandør, sier finansbyråd Kristin Vinje (H) til digi.no.

Hva de tjener på konsolideringen vet de ikke.

- Vi har ikke satt et konkret tall, men det blir enklere å forholde seg til en helhetlig leverandør. Det blir enklere å administere, og jeg regner med en mer kostnadseffektiv drift, sier Vinje.

Det tidligere svært sure forholdet mellom EDB og kommunen er nå et tilbakelagt stadie.

- Nå er jo EDB og Ergogroup slått sammen og har blitt et nytt selskap. Vi er ferdige med den forrige saken og går videre.

Hun legger til at de er svært fornøyd med anbudsprosessen, og sier det har vært gjort et grundig forarbeid. Anskaffelsen vil ifølge byråden legge et godt grunnlag for å bli mer effektive og moderne.

- Oslo kommune har hatt mange utfordringer med innføring av IT-systemer. Hvordan sikrer dere at det går bra denne gangen?

- Vi har hatt en fase hvor vi har ryddet opp i det som har gått galt tidligere. Det har vært en systematisk gjennomgang hvor vi har skaffet mer kompetanse, og vi har jobbet grundig med denne bestillingen. Det er nå mer kvalitetssikring ved anskaffelser enn det har vært før, sier Kristin Vinje til digi.no.

Da EDBs forrige driftskontrakt med kommunen smuldret bort måtte selskapet si opp rundt 30 ansatte. Det er uklart om de nå vil rekruttere igjen.

- Totalt sett rekrutterer vi ansatte i Norge, og vi har en del reallokering av medarbeidere. Driftskontrakten med Oslo alene vet jeg ikke om vil gi noen spesifik rekruttering, sier Geir Remman til digi.no.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra