RESULTATERFINANS

EDB med SAP-light avtale

EDB ASA signerte nylig en avtale med SAP-Norge som betyr at selskapet blir leverandør av SAPs nye lettversjon for mindre virksomheter. - Dette er et nytt marked for oss, sier leder for prosjektet i EDB, Jon Haga, til digi.no

Eirik Flaa
17. apr. 1998 - 17:01

EDB har i mange år hatt et samarbeid med SAP, men engasjementet i den lavere delen av markedet har vært begrenset. Med den nye lettversjonen til SAP åpnet imidlertid muligheten seg for EDB til å ta en bit av kaka også i dette markedet. Selskapet signerte rett før påske en avtale som gjør EDB til hovedpartner på de nye programvarløsningene sammen med Allianse Informasjonssystemer.

-Vi er i ferd med å iverksette prosjektet i disse dager, sier prosjektleder Jon Haga, i EDB, til digi.no. Han legger til at EDB fra før har begrenset erfaring i dette markedet, og at ambisjonsnivået foreløpig er noe begrenset.

- Å regne med markedsandeler i størrelsesorden Concorde XAL er foreløpig urealistisk, men på sikt er det klart at vi har ambisjoner, sier Haga, som imidlertid ikke vil ut med konkrete tall.

Haga forklarer at den nye SAP-programvaren består av tre ulike ferdigkonfigurerte design; en ren økonomimodell, et kombinert økonomi- og handelssystem og et system med økonomi-, logistikk og produksjonsstyring. De enkelte design vil selges ferdig implementert for priser ned i 800.000 kroner, avhengig av antall brukere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.