RESULTATERFINANS

Eidos-salg avlyst

Den britiske spillprodusenten Eidos PLC, som mellom annet står bak det populære dataspillet Tomb Raider, fikk gjennomgå på børsen mandag da det ble kjent at de langvarige oppkjøpssamtalene med en foreløpig ukjent interessent, falt i fisk.

10. okt. 2000 - 13:54

I over 12 uker skal Eidos ha vært i samtaler med en interessent for et mulig eierskifte. Mandag kom imidlertid meldingen om at samtalene hade brutt sammen.

Markedet reagerte raskt og ubønnhørlig: Eidos-aksjen falt 13 prosent på London-børsen, ned 39,5 pence til ny notering på 255 pence, skriver Wall Street Journal.

Eidos' toppsjef Michael McGarvey sier samtalene om oppkjøp klappet sammen fordi Eidos-aksjonærene fikk for lite igjen for å selge.

- Ledelsen besluttet enstemmig å forkaste denne salgsmuligheten. Selskapet var i utgangspunktet ikke til salgs, vi ble kontaktet uoppfordret, forteller McGarvey, som fortsatt velger ikke å avsløre hvem den potensielle budgiveren er.

Samtalene har pågått siden juni, men det var ikke før de siste dagene diskusjonen begynte å konkretisere seg omkring hvilken verdifastsettelse Eidos skulle få, at forhandlerne møtte veggen.

Eidos understreker imidlertid at kollapsen ikke har noen ting å gjøre med finansdirektør Jeremy Lewis' uventede avgang sist fredag.

Enkelte medier har antydet at såvel Microsoft som den franske videospillprodusenten Infogrames Entertainment SA var blant Eidos' beilere, men dette avvises av begge de påståtte interessentene, skriver Wall Street Journal.

Nå setter McGarvey og kompani sin lit til at lanseringen av Playstation 2-konsollen 24. november skal sette ny fart i Eidos-aksjen. Sonys spillmaskin betyr mye for Eidos. Tradisjonelt utgjør PlayStation-spillene 65 prosent av den britiske spillprodusentens omsetning, mens resten kommer fra PC-spill. I år vil imidlertid PlayStations andel av omsetningen til Eidos ikke utgjøre mer enn 40 prosent, ettersom Eidos har vridd stadig mer av sin satsing over mot PC-støttede plattformer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra