RESULTATERFINANS

Eidos spiller seg ut av Opticom

Det britiske dataspillselskapet Eidos selger seg ut av Opticom. Selskapet er en av de største aksjonærene i Opticom og har 1,14 millioner aksjer i selskaper. I rene penger utgjør dette 1,2 milliarder kroner.

Sigvald Sveinbjørnsson
24. mars 2000 - 09:28

Etter at Opticom aksjen ble stoppet for handel ved Oslo Børs torsdag formiddag, har det gått ville rykter i markedet. Nå viser det seg at spillprodusenten Eidos, som blant annet står bak spillheltinnen Lara Croft, vil selge store deler av sine Opticom-aksjer.

Spillprodusenten selger aksjene til kurs 1100 kroner (110 kroner i rabatt i forhold til dagens aksjekurs), noe kjøperne er fornøyd med. Det er nemlig Opticom-sjefene Thomas Fussell og Robert Keith som kjøper aksjene fra Eidos De to investorvennene blir nå de største eierne i selskapet.

Den internasjonale investeringsbanken Credit Suisse First Boston kjøpte 380 000 aksjer, skriver Opticom i en børsmeldingen.

- Vi er fornøyd med prisen, men det var tross alt en stor transaksjon. Så en liten rabatt må man ha, sier Thomas Fussell til digi.no. Han opplyser til digi.no at han ikke vet hvorfor Eidos selger seg så tungt ut av Opticom, men han antyder at Edios kan komme med en profit warning til markedet i løpet av kort tid.

Fussell opplyser til digi.no at aksjesalget til Eidos ikke vil få innvirkninger på den joint venture-prosessen som er på gang mellom spillprodusenten og Opticoms datterselskap Thin Film Electronics.

Det er ikke kjent hvor mye gevinst spillprodusenten har hatt på sine investeringer i Opticom.

digi.no kommer tilbake med fyldigere dekning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.