KARRIERE

Eks-Buller Nilsson skal heise IDC i Norge

International Data Corporation, IDC, er et av verdens ledende IT-analyseinstitutt. Den nordiske avdelingen, IDC Nordic, har nå ansatt tidligere Bull-direktør Gerd Jorunn Nilsson som ansvarlig for det norske markedet.

Therese Werenskiold
4. nov. 1999 - 14:54
Gerd Jorunn Nilsson.
Gerd Jorunn Nilsson.

Utnevnelsen av Gerd J. Nilsson er et ledd i IDCs vekstplaner i Norden, og formålet er å utbre IDCs produkter og tjenester på det norske markedet. I tillegg til salg av markedsanalyser, satses det på konsulenttjenester for å hjelpe kundene til å anvende informasjonen på best mulig måte, skriver selskapet i en pressemelding. Dette gjelder både leverandører og sluttbrukere av informasjons- og telekommunikasjonsteknologi.

Gerd J. Nilsson er 42 år, har arbeidet i IT-bransjen i 15 år og har blant annet innehatt stillinger som administrerende direktør, forretningsdirektør og personaldirektør i Bull. Det siste året har hun arbeidet som selvstendig konsulent innen forretnings-/markedsutvikling og salg/kundebehandling med oppdrag i flere europeiske land.

- Det er et stort potensial for markedsanalyser i Norge , spesielt innenfor IT-tjenester. Blant annet vil IDC kunne lage lokale analyser og undersøkelser omkring fjernarbeid og hjemmekontor, sier Nilsson til digi.no.

- Mine arbeidsoppgaver vil først være å kartlegge hvilke analyser det er behov for i IKT-bransjen. Et annet viktig arbeidsområde vil være rådgivning for et kundene skal kunne anvende IDC-analysene på en fruktbar måte. Blant annet har vi en fersk rapport på e-handel som tar opp de problemstillingene man treffer når man skal satse på dette. (E-handelsrapporten er basert på internasjonale analyser og deler av rapporten ble fremlagt på OECD-konferansen i Paris forrige måned.)

Nilsson har hovedkontor i IDC Nordic i København, og hjemmekontor i Norge inntil videre. Til sammen har IDC Nordic 40 medarbeidere fordelt på Danmark, Finland, Sverige og Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.