BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ekstremt lett å få tak i nordmenn

- Nordmenn er et ekstremt folkeslag når det gjelder å være tilgjengelig på mobiltelefon og e-post, sier rådgiver Tor Erik Jørgensen i ResearchLab.

Therese Werenskiold
21. sep. 2001 - 09:56
ResearchLab

Tor Erik JørgensenThomas Hylland Eriksen



Han tror nordmenns 'tilgjengelighet' skyldes at vi har et sterkt behov for å tilhøre et fellesskap.

- Ved siden god infrastruktur og relativt høy kjøpekraft er det helt sikkert flere sosiale forklaringsvariable. Det synes imidlertid ikke å være behovet for å være først ute med teknologiske nyvinninger som driver et slikt utbredt ønske om mobil tilgjengelighet. Dette ser vi blant annet utfra den moderate interessen for neste genrasjons mobilnett, UMTS. En hypotese er at nordmenn har et sterkt behov for å tilhøre et fellesskap. Et fellesskap som, sammenliknet med store deler av verden, ikke har en veldig fysisk form. Dette kan blant annet skyldes at nordmenn er langt mer hjemmekjære sammeliknet med landene lengre sør i Europa og resten av verden. I den internasjonale reisehåndboken, Lonely Planet, står det om Norge; "Når du besøker en nordmann, pass på å skryt av hjemmet hans. Hjemmet er veldig viktig i nordmenns tilværelse." Dette er nok en av forklaringene på nordmenns behov for å kommunisere gjennom mail og mobiltelefon, sier Jørgensen i en pressemelding.

Han mener teleaktørene bør være oppmerksomme på vaner og holdninger i forhold til det å være tilgjengelig.

- Dersom fremtiden viser en trend der travle nordmenn vil ta tilbake kontrollen over sin egen tid og alle skrudde av sin mobiltelefon én time per døgn mer enn de gjør i dag, tror jeg teleoperatørene ville blitt konfrontert med noen fryktinngydene tall i sine kalkyler, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra