JUSS OG SAMFUNN

Elektronisk bok til $499

Fredag demonstrerte NuvoMedia sin elektroniske bok i New York. Boken koster 499 dollar og kan lagre opp til 4.000 sider med tekst og bilder.

27. okt. 1998 - 15:49
NuvoMedia Rocket eBook.
NuvoMedia Rocket eBook.

Fredag 23. november viste NuvoMedia sin Rocket eBook i Barnes & Nobles kjempebutikk på Manhattan i New York City.

eBook er en elektronisk bok-avleser med kapasitet til å lagre opp til 4.000 sider med tekst og bilder. Boken veier 624 gram (22 ounces) og har en salgspris i USA på 499 dollar. Boken går på batterier og kan operere i tyve timer på ett sett med batterier.

Man blar i boken ved hjelp av en knapp, og boken har innebygget ordbok og elektronikk som lar leseren understreke tekst og lage notater. Man kan også søke på spesifikke ord. Leseren kan endre størrelse og fonter etter behov, og det er ikke noe problem å laste ned farger eller illustrasjoner og bilder.

NuvoMedia ser for seg en fremtid der man kan plugge inn eBook på flyplasser og kjøpe og laste ned bøker fra elektroniske biblioteker.

Bokgiganten Barnes & Nobles selger titler til eBook på nett for 20 til 25 dollar, og en "bok" tar to til fem minutter å laste ned fra nettet. Tilgjengelige titler varierer fra de siste bestselgere til poesi fra Shakespeare.

(Kilder: NuvoMedia og Associated Press)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra