BEDRIFTSTEKNOLOGI

Elektronisk reiseregning blir fri programvare

Fra i morgen skal alle kunne bruke statens løsning for reiseregninger. Det lover fornyingsministeren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. des. 2008 - 13:18

Dagens reiseregningsprogram fra staten, som benyttes av mange i både privat og offentlig sektor, finnes kun til Windows. Dette utelukker mange PC-brukere fra å benytte programmet, med mindre de skaffer seg et produkt fra én spesifikk leverandør.

I en invitasjon til en pressekonferanse i morgen, viser Fornyings- og administrasjons departementet (FAD) til Sintef-rapporten «eBorger 2.0», som anbefalte staten å utnytte mulighetene i delingskulturen på Internett, i forbindelse med utgivelsen av en ny utgave av reiseregningsprogrammet.

Heretter skal reiseregningene ikke lenger føres i et installerbart program. I stedet er det utviklet en nettbasert løsning som ifølge FAD er plattformuavhengig.

Løsningen skal dessuten gjøres tilgjengelig som fri programvare, og framover vil løsningen utvikles i samarbeid med alle aktører, både private og offentlige, som ønsker å delta.

I dag er reiseregningsprogrammet «Den elektroniske reiseregningen» tilgjengelig på denne siden. I tillegg er også redigerbare PDF- og Word-dokumenter tilgjengelige.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra