BEDRIFTSTEKNOLOGI

Elkjøp velger Siemens PC

Elkjøp velger Siemens Nixdorf PC for å supplere sitt sortiment av merkevare-PCer. Etter at Santech og Siemens Nixdorf avsluttet sitt samarbeide tidligere i år, representerer avtalen et gjennombrudd for Siemens Nixdorf som sto uten distribusjon i Norge.

Jens Kanden
13. des. 1996 - 15:00

Elkjøp har slitt med leveringsproblemer fra blant annet Compaq i høst. Nå har selskapet valgt å satse også på Siemens Nixdorf PCer i sitt sortiment. Siemens Nixdorf Informasjonssystemer (SNI) har garantert leveringshyppighet og -evne for å få avtalen. For Siemens Nixdorf er avtalen et gjennombrudd fordi selskapet sto uten distributør i Norge på PC-fronten. Det ventes at Siemens skal levere 1.000 PCer i '96 og 5.000 i '97.

- Vi har hatt huller i vårt sortiment samt problemer med å levere nok og riktige maskiner, forteller Erling Thune, informasjonsdirektør i Elkjøp ASA. Med leveringsgarantiene vi har fått fra Siemens skulle vi stå godt rustet. Simenes komplementerer utvalget vi har med PCer fra Compaq, IBM, AST, og Olivetti. I en prøveperiode er dette en eksklusiv avtale, og hvis det går bra vil Elkjøp bli eksklusiv distributør av Siemens PC i Norge.

- Siemens solgte 8250 PCer i '95 og regner med å nå oppimot 10.000 PCer i '96, forteller marketingsjef i Siemens Nixdorf, Andreas Tollefsen. Vi er meget fornøyd med å ha fått til distribusjon gjennom Elkjøp.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra