BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ellison avduker web-maskin til 1600 kroner

Oracle-sjef Larry Ellison nøyer seg ikke med å være stor på programvare. Gjennom sitt selskap New Internet Computer Company (NIC) gjør han et nytt forsøk på å sko seg som datamaskinpusjer.

9. mai 2000 - 05:46
Larry Ellison



Wall Street Journal

Verdens innimellom rikeste mannGina SmithZDNet


- En versjon for forbrukermarkedet skal komme på markedet senere i år. Det vil bli planetens mest brukervennlige konsument-computer, påstår Smith overfor ZDNet.

For under 200 dollar får du en liten boks som er ustyrt med en mikroprosessor på 266 megahertz og 64 megabyte minne. Enheten er diskløs og - notabene - skjerm er ikke inkludert i prisen. For den må du ut med ytterligere 129 dollar, eller brukerne kan anvende sin gamle PC-skjerm.

digi.no har tidligere omtalt Ellisons 199-dollars-boks:
Oracle gjenoppliver NC-en


For Ellisons del får en håpe at han treffer bedre med NIC enn med NCI (Network Computer Inc.) - et selskap som også skulle utvikle enkle og rimelige Internett-bokser. NCIs idéer slo på ingen måte gjennom, og til sist endret selskapet navn til Liberate Technologies og endret fokus til å satse på løsninger for interaktivt fjernsyn. Ellison er imidlertid ingen mann som gir seg uten sverdslag, så han tok tilbake rettighetene på endel av NCIs programvare samt selskapsnavnet. Smith endret så selskapets navn til New Internet Computer Company for å understreke at webben er og blir firmaets hovedfokus.

Ellisons opprinnelige nettverksdatamaskin, NC-en, var basert på et proprietært operativsystem samt et serversystem som administrerte en gruppe bordmaskiner. Den nye boksen, NIC-en, kjører gratisoperativsystemet Linux lagret på en CD-ROM. Dermed kan enhetene arbeide hver for seg og kommunisere over Internett via et vanlig modem eller et ethernet.

Det nye radarparet Ellison & Smith kan imidlertid ikke regne med noen walkover i dette markedet. America Online samarbeider med datamaskinprodusenten Gateway om å utvikle en tilsvarende web-boks, og heller ikke den skal benytte Microsofts operativsystem.

Ellisons erkerival, Microsofts Bill Gates, har også ambisjoner om å gjøre det stort i dette markedet med sin Web Companion - en nedskalért PC bygget rundt minioperativsystemet Windows CE (se egen sak under).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.