BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ellison til topps i skrekk-regatta

Under Oracle-sjef Larry Ellisons stødige ledelse vant seilbåten Sayonara i går skrekk-regattaen mellom Sydney og Hobart som til nå har kostet minst fem mennesker livet.

Øystein Kvistad
29. des. 1998 - 12:05

Ifølge Reuters krysset Sayonara mållinjen like etter klokka åtte mandag morgen - flere timer foran tittelforsvarer Brindabella - men fem timer for sent til å matche Morning Glorys "løyperekord" fra 1996.

Seieren har imidlertid en bitter bismak: Til nå har fem mennesker mistet livet i skrekkregattaen utenfor Australia, der blant andre den britiske OL-seileren Glyn Charles er blant de savnede. Flere personer er fremdeles savnet.

Hele 115 båter deltok i den 630 natuiske mil lange regattaen, som utviklet seg til et mareritt da et formidabelt uvær plutselig satte inn. Med bølger på over ti meter og vindkast i hastigheter på inntil 80 kilometer i timen, utviklet årets regatta seg til å bli den svarteste i løpets 53-årige historie - og den verste seileregatta siden 17 mennesker ble drept i en storm i den engelske Fastnet-seilasen i 1979, skriver CNET News.com.

Ombord på den Ellison-eide båten Sayonara var også mediemagnat Rupert Murdochs sønn Lachlan.

- Aldri mer, sa Larry Ellison da han passerte målstreken, ifølge VG.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.