RESULTATERFINANS

Ellisons tøffeste kvartal på ti år

Oracle-sjef Larry Ellison la i natt norsk tid frem det verste kvartalsresultatet på ti år. Likevel kan multimilliardæren slå i bordet med solide 35 prosent i driftsmargin i andre fiskalkvartal i regnskapsåret 2001.

14. des. 2001 - 10:02
Oracle

Skjerpet kostnadsstyring er en viktig forutsetning for det sterke resultatet, skriver Oracles norske markedssjef, Harald Løvvik i en epost til digi.no.

Oracle har fortløpende nedskalert sine løpende utgifter og er nå nede i kvartalsvise driftskostnader på 1,5 milliarder dollar, ned fra 1,7 milliarder.

Selskapet fikk en nettoinntekt på 549 millioner dollar, som tilsvarer ti cents per aksje (mot 11 cents på samme tid i fjor), og omtrent på linje med det markedet hadde ventet.

- Det er ikke et godt resultat, men det er heller ikke dårlig, sier analytiker George Godfrey i ABN Amro til den amerikanske næringslivsavisen Wall Street Journal, og viser til at hele software-sektoren i betydelig grad er blitt rammet av "11. september-effekten".

Oracles finansdirektør Jeff Henley slår fast at selskapets virksomhet kan karakteriseres som "stabil" og at man nå "definitivt har nådd bunnen".

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.