JUSS OG SAMFUNN

En halv million ubetalte domener

Network Solutions, som registerer de internasjonale domenenavnene, passerte tirsdag en million registrerte domener. Bare halvparten av domenene er betalt for.

Morten Øverbye
12. mars 1997 - 11:30

Med monopol på de internasjonale domenenavnene com, net og org, skulle Network Solutions ha omsatt for nærmere 100 millioner i amerikanske dollar, da antallet registreringer tirsdag passerte 1 million. Talsmann Chris Clough i Network Solutions så likevel ikke helsvart på situasjonen da han presenterte tallene.

– Tallene kan bedra, fordi mange av de registrerte domenenavnene er ennå innenfor de 160 dagene som det tar før et ubetalt domenenavn fjernes, sier han i en pressemelding fra Network Solutions.

Clough har derfor håp om å motta betaling for mellom 100.000 og 250.000 domenenavn som ennå er innenfor denne fristen.

30 prosent av inntektene fra domeneregistreringen skal settes i et eget fond. Ettersom fondet bare har fått inn halvparten av beløpet, har Network Solutions foreslått å bruke pengene på American Registry of Internet Numbers, for på den måten å øke inntektene. Dette registeret skal etter planene ta betalt av internettleverandørene for numrene som ligger bak domenenavnene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.