BEDRIFTSTEKNOLOGI

Endelig moderniserer Telenor sitt telefonsystem

Måten taletrafikk kjøres i det vanlige telenettet, sløser enormt med ressursene. Nå skal Telenor effektivisere radikalt.

27. sep. 2002 - 14:06








Les også:


Alle store teleselskaper drømmer om å kjøre all sin trafikk i et felles IP-nett. Men IP-teknologien mangler fortsatt en rekke funksjoner, blant annet mulighet til å prioritere trafikk. Nå gjennomfører Telenor første trinn og tar derfor i bruk ATM.

- Taletrafikken på det nasjonale langdistanse-nettet har hittil foregått med dedikerte linjer, men skal den over på et pakkesvisjet ATM-nett, forteller Kristin Paus, pressetalskvinne i Telenor Networks til digi.no.

Dette er et omfattende prosjekt hos Telenor, for man kjøper nå inn Ericsson-utstyr for et tresifret millionbeløp, får digi.no vite.

Hvor mye Telenor vil spare på bytte over, vil ikke Paus ut med.

- Innføring av ATM vil gi oss store besparelser. Bedre utnyttelse gjør at vi kan redusere antall linjer vesentlig og vi kan også redusere antall nivåer i telenett vårt. Innføring av ATM vil gi oss besparelser selv på strømbruken, sier Paus.

Et pakke-svitsjet talenett vil etterhvert la Telenor utvikle en rekke nye tjenester, men Paus vil ikke forhåndslansere noen av disse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.