BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enorme forventninger til Nokia

Om én time legger finske Nokia fram sin halvårsrapport. Forventningene er skyhøye til selskapet, som mange venter vil legge fram et resultat som er tre ganger bedre enn i samme periode i fjor.

Øystein Kvistad
4. aug. 1997 - 14:53

Den største usikkerheten knytter seg til Nokias salgsutvikling på markedet i USA, der flere analytikere spår at Nokia vil oppleve svake omsetningstall.

Dagens resultatframleggelse i Nokia er den det knytter seg størst forventninger til rundt i aksjemarkedet. Etter Ericssons enormt sterke halvårstall, som ble lagt fram for et par uker siden, har forventningene til Nokia skutt i været. Ericsson kunne vise til en resultat som var nesten én milliard kroner bedre enn analytikernes gjennomsnittsprognose.

Om forventningene til Nokia oppfylles betyr det at fortjenesten nesten har tredoblet seg på ett år. I fjor utviste selskapet en fortjeneste på 1,1 milliarder finske mark, og i følge ulike prognoser og SIX Market Estimates ligger Nokia nå an til en fortjeneste for første halvår 1997 på formidable 3,1 milliarder mark. Hovedårsaken til de enorme forventningene er et betydelig oppsving på omsetningssiden.

Grunnen til at prognosene er så usikre er Nokias store markedsandel på det amerikanske markedet. 25 prosent av selskapets omsetning skriver seg fra USA. Nylig la Motorola fram sin halvårsrapport med et resultat som skuffet Wall Street. Årsaken var sviktende omsetning i USA.

Om én time legger Nokia-sjef Jorma Ollila fram fasiten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.