JUSS OG SAMFUNN

Epost med gateadresser

Det svenske postverket har foreslått å opprette gratis epost for søta bror. De elektroniske postboksene skal etter forslaget ha den samme adressestrukturen som dagens postadresser.

Pål Gleditsch
30. jan. 1997 - 00:27

Ifølge en undersøkelse Posten har gjort, er det stor interesse blant folk flest for det kommende tilbudet, som skal kunne gi alle svensker gratis epost. Siden det er noe over 8 milllioner svensker, blir det litt av en jobb. Og kanskje noe knapt med adresser?

Posten har tenkt på det også. Gratisadressene skal etter forslaget bli fornavn.etternavn.gateadresse@postnummer.sted.se

Kundene må selv aktivisere sin adresse og får deretter lov til å bruke en server som står hos Postverket.

- Vi skaper en epoststruktur som folk kjenner igjen, sier Stefan Lindholm i Posten til Computer Sweden.

Et viktig poeng med Postens satsing er at de elektroniske postkassene kan nås fra hvilken datamaskin som helst. Tjenesten skal gå over Internett og baseres på web-lesere.

De som ikke har maskin kan hente posten sin på et av de mange bibliotekene som finnes rundt om i Sverige. Derfra logger de inn med brukernavn og passord. Og for de som har totalt sperring mot alt som har med data å gjøre, skal postverket sende en utskrift av eposten til postkassen.

- Vi håper å kunne tjene penger på tilleggstjenester, som for eksempel porto for å sende utskrifter hjem til folk, sier Lindholm.

Spørsmålet er bare om hvem som skal betale portoen for all eposten som må skrives ut og sendes hjem til folk. Dersom det er mottakeren som skal betale regingen, kan det åpne slusene for direkte markedsførerne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.