BEDRIFTSTEKNOLOGI

Er du ikke redd for virus?!?

Virus-programmet ditt er ferskvare - hvis du ikke oppdaterer det jevnlig, er det lite vits i å ha det. Og det er sånne som deg som er skyld i at ormer og virus sprer seg og lager trøbbel for andre.

Therese Werenskiold
6. des. 2001 - 06:09
BadtransGoner

digi.no

spionerer fortsatt på datamaskiner over hele verdenBjørn A. Windfeldt
Norman


- De proffe håndterer dette bra - de på VIP-support har foreløpig ikke hatt noe problemer med Goner, vi hadde møte i morges, forteller han.

Det er primært hjemmebrukerne som ikke er beskyttet.

- Mange hjemmebrukere tror de har kjøpt en PC med virusprogram, og at de dermed er beskyttet - uten å tenke på at man må oppdatere. Det er viktig å tenke på virusprogrammet som en ferskvare, sier Windfeldt.

Han medgir at antivirus-leverandørene også har et ansvar når det gjelder å kommunisere ut til brukerne at de må oppdatere. Det skal være enkelt, brukervennlig og automatisk.

- Mange har en holdning om at "blir jeg smittet går jeg bare på nettet og laster ned noe gratis programvare som kan skanne, rense og rydde opp på maskinen." Dette gjelder bare der og da - og disse tenker kun på seg selv - ikke på at de ved å ha denne holdningen også smitter en rekke andre maskiner og bidrar sterkt til ytterligere spredning. Ulempen ved å hente gratisprogrammer på nettet er at de ikke varer så lenge, og man kan fort glemme seg og ikke være beskyttet. Det merker man først når man igjen klikker på et vedlegg man ikke burde klikket på, sier Windfeldt.

- Folk tar det ikke alvorlig før de er smittet. De kjøper litt mer virusvern etter store herjinger, og det er også flere hjemmebrukere som tar kontakt med oss når virusene spres som verst.

Så; hva kan man gjøre?

Man bør kjøpe et antivirusprodukt som er anerkjent. Det finnes en liste over tester på Virus Bulletin.

Det koster normalt mellom 500 og 800 kroner for en enbrukerlisens som varer i ett år. I tillegg betaler man en vedlikeholdsavgift på rundt 400 kroner per år. Denne gir rett til å oppdatere, og det er brukerens eget ansvar å huske dette.

Du betaler altså 400 kroner, og får beskjed på maskinen din når nye oppdateringer finnes. Da står det gjerne: Vil du oppdatere virusbeskyttelsen din? Og da svarer du gjerne ja. Det tar ikke mer enn et halvt minutt.

Det gjelder å være våken og ta ansvar, skal vi bli kvitt virus-spredningen.


Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra