SIKKERHET

Er du Norges beste sikkerhetsekspert?

For åttende gang arrangeres den norske IT-sikkerhetskonkurransen Master of Cyber Security. Helt fram til finalen er konkurransen nettbasert.

Den årlige Master of Cyber Security-konkurransen er nå i gang.
Den årlige Master of Cyber Security-konkurransen er nå i gang. Illustrasjon: Colourbox/digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. jan. 2024 - 10:00

Nå er det igjen duket for Master of Cyber Security (MCS), en årlig konkurranse som er åpen for alle sikkerhetsinteresserte i private og offentlige virksomheter, samt alle studenter og lærere.

– 2023 har vært et år med mange datainnbrudd med store konsekvenser for de virksomhetene som vært angrepet. Sikkerhetskompetanse er ferskvare, og det er avgjørende å holde seg kontinuerlig oppdatert på trusselbildet og sårbarhetene som daglig offentliggjøres hvis man skal være i stand til å beskytte sine systemer og virksomheten effektivt, forteller Suhail Mushtaq.

– Derfor er det viktigere enn noen gang å ha oppdatert kunnskap for å kunne kunne beskytte våre IT-systemer og virksomheters verdier, sier han. 

Mushtaq er med på å arrangere MSC 2024 i samband med sikkerhetskonferansen Hackcon i Oslo. 

Vis mer
Én manns frivillige innsats skal ha reddet dagen ved å oppdaget en subtil bakdør i Linux. Bildet viser operasjonssentralen til Nasjonalt cybersikkerhetssenter
Les også

Utvikler oppdaget Linux-bakdør: – Ville vært en global katastrofe

Det er HackCon [Cyber Security {Challenge} Team] i samarbeid med NTNU, Netsecurity, TietoEvry, Mnemonic, Conscia, Palo Alto, Digi og store deler av det norske sikkerhetsmiljøet som arrangerer konkurransen.

Deltagerne får spørsmål om IT-sikkerhet, morgendagens sikkerhetsutfordringer og hvilke sikkerhetsutfordringer som preger samfunnet vårt i dag. Spørsmålene er utarbeidet av NTNU. 

Den innledende runden er nå åpen. Den stenger 28. januar, og de beste går videre til delfinale. Av disse går ti personer videre til superfinalen, som arrangeres i forbindelse med Hackcon 2024 15. februar.

Vinneren får 30.000 kroner og heder og ære. 2. premie i konkurransen er 13.000 kroner, og 3. plass innebærer en premie på 7000 kroner. 

Den nasjonale IT-sikkerhetskonferansen HackCon er arrangert for 19. gang. Shayan Alinejad ble årets Master of Cyber Security. (Fra høyre: Shayan Alinejad, førsteplass, Nils Danielsen, andreplass, Alexander Halten, tredjeplass)
Les også

Årets Master of Cyber Security er kåret – fikk lurespørsmål

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.