BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson bekrefter: Telenor kjøper UMTS-nett

Svenske Ericsson sikrer seg leveranser for flere hundre millioner kroner når selskapet i dag inngår avtale med Telenor om leveranser til Telenor Mobils UMTS-nett.

Frode Eriksen
18. des. 2000 - 10:27

Ifølge informasjonssjef i Telenor Mobil, Jo Heldaas, har Telenor inngått en avtale med Ericsson med en "potensielt høy verdi".

Ericsson skal bygge ut et komplett UMTS-nett i første utbyggingstrinn som går ut 2004. Verdien på denne kontrakten vil ikke Heldaas opplyse, men trolig er den på minst flere hundre millioner kroner.

- Da åpner vi for andre leverandører for deler av infrastrukturen, sier Heldaas til digitoday.no.

Det er bare to uker siden de norske UMTS-lisensene ble tildelt, og Telenor Mobil er det første selskapet som offentliggjør avtale med en utstyrsleverandør for UMTS-infrastruktur. Foruten selve infrastrukturen inkluderer avtalen også leveranser av mobiltelefoner og applikasjoner.

- Telenor Mobil har som mål å gjøre Norge til et utstillingsvindu for 3G. Når vi nå velger en hovedleverandør sikrer det en tidlig lansering av 3G-tjenester i det norske markedet, sier administrerende direktør i Telenor Mobil, Ingvild Myhre.

Blant de selskapene som hadde store forventninger til UMTS-avtale med Telenor var Nokia Networks, som i mai overraskende fikk kontrakten med å levere Telenors GPRS-mobilnett, som åpner kommersielt over nyttår.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.