BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Ericsson er tilbake!

- Ericsson er back in business, sier produktsjef for mobiltelefoner i Ericsson, Arne Skilhagen, når han viser fram selskapets nye high-end mobilterminal T28s. - Vi har ikke vært gode nok, men kommer nå med nylanseringer som skal gi oss markedsandeler tilbake.

Frode Eriksen
9. sep. 1999 - 09:26

Markedet for GSM- mobiltelefoner er knallhardt og selskapene følger stadig opp med nylanseringer. I det siste har imidlertid Nokia dominert fullstendig og tatt innersvingen på alle sine konkurrenter, ikke minst erkerivalen Ericsson.

Skilhagen medgir at Ericsson ikke har vært flinke nok, men lanseringen av T28s skal bli starten på en ny fase der Ericsson skal være tilbake i markedet med nye innovative mobilprodukter. Et marked Ericsson ikke har vært flinke nok til å betjene er ungdomsmarkedet, der andre produsenter har tatt markedsandeler blant annet på bekostning av Ericsson. Penetrasjonen blant tenåringer har økt fra 10 til 50 prosent på ett år, noe som gjør dette til et viktig volum-marked.

Ericsson T28s. <i>Foto: Digi.no</i>
Ericsson T28s. Foto: Digi.no

Den nye Ericsson-mobilen, T28s bygger på en helt ny designplattform og har et nytt menysystem, sammenliknet med selskapets tidligere telefon-serier. Telefonen har også en ny type batteri, som ikke bare gir bra ytelse, men viktigere, de kan gjøres svært flate, inntil to millimeter tykke eller svært likt et kredittkort, noe som gjør at mobiltelefonene framover ikke lenger vil være like klumpete og runde.

Standardbatteriet gir inntil ti timers taletid, og 150 timer standby. Ericssons nye telefon er liten og veier bare 83 gram.

Blant de nye funksjonene er muligheten for å lage egne profiler for ulike situasjoner, stemmeaktivert oppringning, automatisk verdensklokke, to innebygde spill, og en aktiv flipp som gjør at en kan starte og slutte en samtale ved å åpne lokket. Telefonen har en innebygget funksjon som registrerer om telefonen brukes i bilen, og dermed automatisk øker styrken på ringesignalet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra