BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson håper på 15 prosent av verden

Det svenske teleselskapet håper på å kunne ta 15 prosent av verdensmarkedet for mobiltelefoner i løpet av neste år, etter at markedsandelen i år har sunket til mellom 12 og 13 prosent.

Frode Eriksen
16. des. 1999 - 14:28

- Vi hadde 15 prosent for et år siden, mens vi nå ligger på 12-13 prosent. Målet er å nå tilbake til 15 prosent i år 2000 og arbeide videre derfra, sa den nye Ericsson-sjefen Kurt Hellström på en fransk-svensk Internett-konferanse, ifølge NewsReal.

Hellström advarte mot at den europeiske mobilindustrien ville kunne miste markedsandeler til den japanske og asiatiske mobilindustrien om ikke arbeidet med neste generasjon mobiltelefoni ble framskyndet i Europa. Med denne nye teknologien skal det bli lettere å aksessere Internett via mobiltelefonen, som også kan brukes som terminal for overføring av video-bilder.

I likhet med Hellström har hans kollega i Nokia også uttalt seg på vegne av sitt selskapets markedsandeler innenfor markedet for håndholdte mobilterminaler. Nokias Jorma Ollila regner med at det i løpet av året vil finnes 450 mobilbrukere i verden og at Nokia skal oppnå en vekst på mellom 35 og 40 prosent i markedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.