BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson med Newton-mobil

Ericsson vil benytte Newton-teknologien i kommende gererasjoners datatelefoner, ikke ulikt Nokias Communicator. Det er ventet at det svenske telekomseskapet ganske snart vil tegne en lisensavtale for bruk av operativsystemet.

Frode Eriksen
28. mai 1997 - 12:12

Tidligere har amerikansk presse spekulert i at Apple ville selge hele Newton-virksomheten sin, med svenske Ericsson som en mulig kjøper.

Informasjonssjefen i Ericsson Mobile Communications, Bo Albertson, vil imidlertid ikke kommentere saken overfor teknologiavisen Ny Teknik, men sier at selskapet generelt er interessert i ulik kompetanse som kan tilføres selskapets mobiltelfoner.

I Ericsson arbeides det nå med flere nye mobiltelefoner, og om alt går bra kan Newton bli grunnlaget for operativsystemet i en av telefonmodellene som skal konkurrere med Nokias Internett-telefon, Communicator 9000.

Apple Computer har skilt ut Netwon som et eget datterselskap eid av morselskapet og de ansatte. Etter store startvansker og problemer med operativsystemet, et elendig salg og underskudd, har den nye generasjonen Newton-produkter med Messagepad 2000 som siste produkt hatt større suksess med overskudd etter et salg som har slått Apples prognoser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.