BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson - og så var det ti milliarder

Ericsson har inngått to nye mobilkontrakter - én i Oman og én i Chile - til en samlet verdi på 424 millioner kroner. Dermed er selskapet oppe i eksportkontrakter på ti milliarder bare i juli måned.

Øystein Kvistad
30. juli 1997 - 12:28

Den minste kontrakten er inngått med post- og telemyndighetene i sultanatet Oman i Sørøst-Arabia. Ericsson skal utvide GSM-nettet i Muscat med blant annet nye svitsjer og radiobasestasjoner.

Kontrakten som er inngått med den såkalte General Telecommunications Organization (GTO) oppgis å være verdt 20 millioner dollar, eller nærmere 152 millioner norske kroner.

Chile-kontrakten på 36 millioner dollar - omlag 273 millioner kroner - er inngått med landets største mobiloperatør Startel. Dette er den tredje utvidelseskontrakten Ericsson tildeles for Startels D-AMPS-nett, og de samlede leveransene er nå kommet opp i 82 millioner dollar (622 millioner kroner).

Den siste kontrakten innebærer leveranser av RBS 884 basestasjoner pluss svitsjeutstyr og tjenester som både vil gi bedre kapasitet og dekning i det eksisterende nettet. Startel har nylig lansert PCS-tjenester (personal communication services) basert på den nyeste, mest avanserte trådløse D-AMPS IS-136-standarden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra