BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson slutter med mobilproduksjon

Svenske Ericsson overlater produksjon av mobiltelefoner til Flextronics etter at selskapet i fjor tapte 16,2 milliarder kroner på denne delen av virksomheten.

Frode Eriksen
26. jan. 2001 - 08:40

Flextronics vil overta Ericssons fabrikker i Brasil og Malaysia, Linköping, Pilängen, Carlton, Scunthorpe og Lynchburg, Virginia. Flextronics International er mest kjent for i 1999 å nekte sine ansatte å ha med personlige ting til sin arbeidsplass er i dag underleverandør til andre selskap, og lager ikke egne varemerker.

Ericsson reduserer omsetningsprognosen for 2001 med mellom 15 og 20 prosent, framgår det av Ericssons årsresultat.

Selskapet vil bruke 8 milliarder kroner i forbindelse med restrukturering av mobiltelefonivirksomheten. Ericsson gjør et poeng i årsresultatet at en ligger over 10 prosent markedsandel i det globale mobilmarkedet med 43,3 millioner solgte mobiltelefoner i 2000. Verdensmarkedet tror selskapet i 2000 utgjorde mellom 405 og 415 millioner terminaler.

Prognosen for årets mobilmarked er nå mellom 500 og 540 millioner telefoner, men Ericsson tror ikke selskapets stilling på telefonmarkedet vil styrke seg i årets første kvartal. Tvert imot.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra