BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson søker ny partner

Swedish Institute of Computer Science, Sics, har på oppdrag fra Ericsson utviklet en lynrask datasvitsj. Nå stopper imidlertid Ericsson hele prosjektet. Det kan bety at Ericsson søker en ny datakompartner for slike produkter, skriver Dagens Industri.

Øystein Kvistad
4. juni 1997 - 12:14

Internett vil i økende grad tas i bruk også for vanlige telefonitjenester, derfor må Ericsson i fremtiden kunne tilby sine kunder en rask svitsj som kan håndtere både datatrafikk og vanlig tale. Det var også bakgrunnen for at Sics fikk penger fra Ericsson til å utvikle en ny Gigabit-router, et prosjekt som altså nå blir avblåst.

Lederen for Ericssons FoU-avdeling, Bernt Ericson - navnet skjemmer ingen - vil overfor DI ikke begrunne hvorfor Sics-prosjektet stoppes.

"Detta är ett extremt viktigt område för Ericsson, som vi har diskuterat inom koncernledningen", er alt han vil si.

Ifølge den svenske teknologiavisen Ny Teknik er det lite trolig at Ericsson tenker å utvikle en ny svitsj på egen hånd, selv om selskapet selv mener de har kompetansen til å klare nettopp det. Ei heller er det sannsynlig at selskapet vender seg til noen av de store datakomselskapene. DIs kommentator heller mer i retning av at Ericsson velger å alliere seg med, eller kjøpe opp ett eller flere mindre datakomselskaper.

Ifølge DI har Ericssons Infocom-sjef Anders Igel nylig vært i USA for å diskutere ulike samarbeidsformer med flere små og store datakomselskaper. Det har tidligere versert rykter om at Ericsson planlegger allianser med noen av de store datakomselskapene, så som Cisco, Bay Networks eller Fore, men nå ser det ut til at den svenske telekomgiganten velger å kjøpe opp eller gå i allianse med mindre aktører.

Ifølge DI kan det amerikanske selskapet Juniper Networks, som anses å være ett av selskapene som har kommet lengst på Gigabit-ruterteknologi, være en aktuell oppkjøpskandidat.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.