BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson utvider mobilnett i Kina

Ericsson har inngått to kontrakter med det kinesiske teleselskapet Hebei Post & Telecommunications Administration (HPTA). Kontraktene er verdt en halv milliard kroner til sammen, og omfatter utvidelse av mobiltelefonsystemer i Hebei-provinsen i det nordlige Kina.

Frode Eriksen
24. apr. 1997 - 14:00

Den ene kontrakten, verdt 148 millioner kroner, omfatter utvidelse av Hebeis GSM-nett. Etter utvidelsen vil nettet ha en kapasitet på 160.000 abonnenter.

Ericsson skal også stå for utvidelsen av TACS-systemet i den samme provinsen. TACS (Total Access Communication System) er en standard for analog mobiltelefoni. Utvidelsen gir systemet en samlet kapasitet på 370.000 abonnenter. Verdien på denne kontrakten er 352 millioner kroner. Arbeidet skal være avsluttet i løpet av 1997. Kina er i dag Ericssons nest største marked, etter USA.

Ericsson og HPTA har samarbeidet i mer enn ti år, siden Ericsson bygde opp det første TACS-systemet i provinsen. Ericsson Kina, som inkluderer Hong Kong og Macau, har om lag 3.000 ansatte fordelt på 15 kontorer og ni joint venture-samarbeid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.