BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson vil integrere telenett og Internett

Den kraftige veksten på Internett, både innen handel og i hjemmet, gjør dette til et viktig satsingsområde for Ericsson. Det sa Ericssons tekniske direktør, Håkan Jansson, under Stockholm IT Week onsdag.

Morten Øverbye
28. mai 1997 - 15:10

For å møte den eksplosjonsaktige utviklingen på Internett, har selskapet opprettet et eget forretningsområde, Infokomsystem. Dette forretningsområdet skal utvikle produkter som integrerer datakommunikasjon og vanlig telekommunikasjon.

- Den kraftige veksten på Internett innen handel og i hjemmet, innebærer naturligvis forretningsmuligheter for oss. I dag tilbyr vi eksempelvis våre kunder Internett-aksess via ISDN og andre multimedialøsninger, sier Jansson, som ser for seg en veldig rask utvikling innenfor dette forretningsområdet fremover.

- Snart kommer teknologi for bedre kvalitet i kobberledningene og kabelnettene til å gi hjemmebrukerne bedre nytte av Internett.

Telia har allerede bestilt nyutviklede løsninger for multimediatjenester over Internett av Ericsson. Med disse løsningene vil Telias kunder kunne tilbys multimediatjenester via det vanlige telenettet, med blant annet tilknyttning for telependling og raskere tilgang til Internett.

Selv mener Jansson at Internett-utviklingen virkelig kommer til å ta av når det blir bedret kvalitet på taleoverføringer på Internett.

- Den dramatiske økningen vil komme når det finnes løsninger som gir like bra kvalitet på tale over Internett som vi i dag har tale over vanlige telefonledninger. At denne utviklingen er rett rundt hjørnet, er det ingen tvil om, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.