KARRIERE

Erik Bakkejord årets gründer

"Gründer - stifter av aksjeforetak; jobber, svindler", står det å lese i Kunnskapsforlagets rettskrivningsordbok. Gründer har med andre ord ikke alltid hatt en positiv 'schwung'. Juryen i Gulltaggen mener det imidlertid som en hedersbevisning når de i dag tildeler Erik Bakkejord prisen "Årets gründer".

15. feb. 2001 - 13:10
Erik Bakkejord

Bakkejord etablerte følgelig selskapet ICES i 1994. I 1996 lanserte selskapet sin første online-tjeneste, og året etter omsatte selskapet, som da ble hetende Jobshop, for omlag 15 millioner kroner. Salget passerte 40 millioner i 1998 - det begynte å smake fugl, men Bakkejord ville vokse seg stor også utenfor Norges grenser.

I oktober 1999 skiftet selskapet navn til StepStone, hentet inn den karismatiske engelskmannen Giles Clarke til å lede selskapets ambisiøse emisjons- og ekspansjonsplaner.

Timingen var perfekt.

Like før markedet kollapset på vårparten i fjor hentet StepStone inn 1,6 milliarder kroner. I den kraftig overtegnede emisjonen ble det solgt 54 millioner aksjer, norske investorer gikk mann av huse for å skaffe seg aksjer i rekrutteringsselskapet, som til slutt ble priset til hele 6,83 milliarder norske kroner - vel én milliard kroner mer enn det analytikere og medier på forhånd spekulerte i.

I mai, tre måneder etter emisjonseventyret, meldte Erik Bakkejord at han ville fratre sin stilling som ansvarlig for forretningsutvikling i StepStone for å bruke mesteparten av sin energi på å jobbe med strategispørsmål gjennom sin rolle som visestyreformann i selskapet.

- Dette er en helt naturlig fortsettelse av den prosessen styret og jeg initierte i fjor. Da hentet vi inn Giles Clark og et meget stekt managment-team. Nå skal jeg jobbe med de litt større linjene i selskapet, og tenke på hvor StepStone er om tre år, ikke hvor de er på slutten av dagen, sa Bakkejord til daværende digi.no.

26. januar i år la Stepstone frem årsregnskapet for 2000 som viste at tapene hadde nådd bunnen, slik selskapet på forhånd hadde lovet. Selskapet kunne også vise til positiv drift i Skandinavia.

Gulltaggen-juryen syntes dette var mer enn nok til at Erik Bakkejord fortjente hederbevisningen "Årets gründer".

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra