RESULTATERFINANS

Esouk gir ansatte foten

Den kjente, britiske internettinkubatoren, ESouk, sparker tre fjerdedeler av sine ansatte. Siden aksjemarkedet er så svingende har det vært vanskelig å sette nye selskaper på børs. Dermed tjener selskapet knapt penger.

Sigvald Sveinbjørnsson
9. juni 2000 - 09:57


ESouk


ESouk vil fremdeles investere over 10 millioner dollar, 87 millioner norske kroner, i Internett-selskaper som er i oppstartfasen, men selskapet så at de ikke kunne forsvare utgiftene ved å ha så mange ansatte til å hjelpe selskapene. Derfor blir 22 meget høyt betalte medarbeidere satt på gaten. Nå er det bare syv konsulenter igjen i selskapet, skriver Financial Times.

Dette er at av flere tegn på at inkubatorselskapene nå begynner å merke nedgangen i Internett- sektoren på verdens børser. Nå kniper selskapene igjen pengesekken. Siden fallet i Internett-sektoren har det vært vanskelig å få inn penger fra investorene.

Siden det kan være vanskelig å få inn penger må inkubatorselskapene tenke på balansen. Selskapene ser fremdels at det er store gevinster å hente i Internett-oppstartere, men at kostnadene må kuttes betraktelig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.