BEDRIFTSTEKNOLOGI

eSykkel med Internett-oppkobling

Skal det være en elektrisk sykkel med eget lokalnettverk som overvåker alle funksjoner? Som legger ut all informasjon om sykkelturen på nettet når den settes til lading i garasjen? Nå er den her.

10. juli 2000 - 10:46

Sykkelen kommer opprinnelig fra EV Global Motors, men leveres originalt 'bare' med en elektrisk motor som skal hjelpe folk å komme seg til og fra.

Men forskere ved Dallas Semiconductor mente en så avansert sykkel, som attpåtil har navnet eBike, iallefall burde få sin egen RJ45 LAN-plugg, så man kunne koble den til Internett.

Elektrisk sykkel med IP-adresse: eBike fra Dallas Semiconductor Corporation.
Elektrisk sykkel med IP-adresse: eBike fra Dallas Semiconductor Corporation.

Så de puttet inn et lite lokalnettverk i rammen på sykkelen, sammen med en Java-basert TINI (Tiny InterNet Interface) tjenerdatamaskin, slik at sykkelen kan fungere som vert for internettsider.

Datamaskinen lagrer alt som skjer iløpet av sykkelturen og publiserer det på Internett når man plugger den i veggen. I tillegg har maskinen mer nyttige oppgaver som å fortelle føreren når batteriene nærmer seg bånn.

Nettverket er basert på Dallas Semiconductors 1-Wire teknologi, og binder sammen hjulene, batteriet, tenningsnøkkelen og instrumentpanelet, som er en Palm Pilot lommedatamaskin.

Tenningsnøkkelen er en iButton mikrokontroller, også den Java-basert.

Les mer om iButtons:


Birdstep: 41 millioner iButtons lengter etter Icebreaker
Mikrokontrolleren iButton fra Dallas Semiconductor.
Mikrokontrolleren iButton fra Dallas Semiconductor.
Selskapet ser for seg mange muligheter med denne teknologien, blant annet at man kan sitte på sykkelen og sende epost fra Palm-maskinen via mobiltelefon eller andre trådløse nettverk.
Man kan også se for seg en GPS inkludert i pakken, slik at eventuelt interesserte kan logge seg på Internett og se hvor syklisten befinner seg, hvor mye batterikraft som er igjen, hvor høy syklistens puls er og lignende.
Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.