KARRIERE

eTrim skal redde Norge fra musesyken

Med jevne mellomrom plinger PC-en og spør om du trenger en pause fra tastatur og mus. Svarer du ja, vises en 90 sekunders video med individuelt tilpassede øvelser.

24. jan. 2002 - 06:43
eTrim ASMuskel & Ledd KonsulenteneTom SkjønnhaugMangor Aanensen


De siste månedene har blant andre 50 ansatte ved en avdeling i Norsk Hydro fulgt eTrim-opplegget.

- Flere av dem er blitt helt kvitt skulder- og nakkeplager. Det geniale var påminnelsen på skjermen om at nå må du begynne å trimme.

Skjønnhaug har selv utarbeidet øvelser, og sørget for å filme demonstrasjoner ved fysioterapeuter på Karmøy.

- Det dreier seg om morsomme snutter som også skal inspirere og motivere til treningen. Annenhver måned skal det produseres 15 til 20 nye øvelser. Kjøper du eTrim-pakka, skifter du program seks ganger i året. Det skal stadig komme nye øvelser, nye ansikter, nye momenter og morsomme innslag. Øvelsene er gjennomtenkte, ikke bare med tanke på selve mosjoneringen, men også med tanke på å opprettholde motivasjonen for å fortsette med dem.

Et årsabonnement koster 880 kroner per bruker. Programvaren installeres fortrinnsvis på en server, men kan også legges ut lokalt på den enkelte PC-en.

- Dette er en liten utgift til stor inntektservervelse. Alle vet hva det koster å ha en sykmelding. Ofte er det en katastrofe når en medarbeider blir borte. Jeg arbeider daglig med folk som er utslått. Dataprogram med øvelser er et perfekt middel mot det økende problemet med belastningsskader. Det er en morsom måte å få folk til å innse hvor alvorlig dette er.

Skjønnhaug og Aanensen peker på at verdien av trim nærmest er dokumentert i hjel.

- Statisk arbeid og stadig gjentatte belastninger på de samme musklene er det verste for oss mennesker. I underarmene er det veldig små muskler som blir brukt hele tiden under dataarbeid. Det er som om høydehopperen Steinar Hoen skulle trene på nøyaktig den samme høyden time etter time hver eneste dag uten å gjøre noe annet.

På forholdsvis kort tid har Skjønnhaug og Aanensen fått positive tilbakemeldinger fra blant andre Oslo Kommune der eTrim prøves ut i tre avdelinger, og fra Bankenes Betalingssentral.

De ser også for seg muligheter for eksport.

- eTrim finnes på norsk og engelsk, og vi er så godt som ferdige med den danske versjonen, forsikrer Aanensen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra