KARRIERE

Ett år var nok for Xerox-sjefen

Xerox-sjefen G. Richard Thoman ga opp forsøket på å snu selskapets negative utvikling etter bare ett år i sjefsstolen. Press fra styret gjorde det umulig å fortsette.

12. mai 2000 - 08:28

Kopigigantens styreformann, Paul A. Allaire, som overlot styringen av selskapet til Thoman i april i fjor, har sagt ja til å gjeninnta ledertronen for den kommende toårsperioden, skriver Wall Street Journal.

61-årige Allaire skal ha orkestrert Thomans (55) avgang, ifølge avisen, som forteller at styreformannen samlet støtte fra sine kolleger i Xerox-styret i synet på at Thoman måtte gå.

I nylig avgitte intervjuer, signaliserte Thoman at han aktet å være "on hand" i arbeidet med å bedre Xerox-resultatene det kommende halvåret. Dét tyder på at han er blitt utsatt for press fra styret til å forlate sin stilling, skriver Wall Street Journal.

Siden Thoman ble ansatt som toppsjef i selskapet 6. april 1999, har utviklingen i Xerox vært dyster. I oktober sendte selskapet ut et resultatvarsel, noe som førte Xerox-aksjen i fritt fall (raste 24 prosent). I mars i år kom så meldingen om at Xerox måtte kvitte seg med 5200 stillinger, omlag fem prosent av arbeidsstokken. 25. april la selskapet fram et underskudd på 243 millioner dollar for første kvartal. I går måtte Thoman ta konsekvensene og leverte sin oppsigelse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.