KARRIERE

Ettårig web-utdannelse danker ut høyskolene

Både BI og DPH IT-Høgskolen opplever en nedgang på 20 prosent på sine IT-studier. Hverken IT-Akademiet eller NæringsAkademiet har merket konsekvensene av turbulensen i IT-bransjen. Her er søkermassen stabil.

Therese Werenskiold
14. aug. 2001 - 12:09
IT-AkademietNæringsAkademiet

Denne saken kan du lese her

NæringsAkademietlese her

Cecilie Lyse, som er markedssjef hos NæringsAkademiet, bekrefter overfor digitoday at tendensen fortsatt er gjeldende:


- Vi har veldig god søkning til IT-studiene våre, men opplever ingen oppgang, slik vi kanskje hadde forventet, sier hun.

Også IT-Akademiet hevder å ha en stabil søkermasse.

- Vi har en hyggelig høst. Selv om vi ikke akkurat sliter med å ordne køen ved dørene, har vi samme søkermasse som i fjor på dagstudiene, sier IT-Akademiets marketingsjef Jorunn Røed.

Hun sier også skolen ser en positiv tendens i at flere studenter søker på 2. året.

- Det tar vi som en god tilbakemelding på at studenter er fornøyd.

Røed tror IT-Akademiet vinner markedsandeler fordi skolen er fokusert på IT.

- Vi har ikke andre fag, og opplever at troverdigheten på IT er stor hos oss, sier hun til digitoday.

Fortsatt er det de ettårige web-studiene som er mest populære, i tillegg til IT-kandidat og Cisco-studiet. Røed tror også det er et pluss for IT-Akademiet at de tilbyr sertifiseringer der nøytrale instanser leverer eksamen. Dette dokumenterer kunnskap og gir også internasjonal kompetanse, mener hun.

Når det gjelder forskjellen på en lang, akademisk høyskoleutdannelse og et ettårig, yrkesrettet studium, tror Røed at flere tar sjansen på et studium med kortere tidshorisont.

- Mange vil se hva som skjer - de vil 'smake litt' på dette med IT, men vet ikke helt hvilken retning de skal satse på ennå. Det oppleves nok som 'tryggere' å satse på noe med en kortere tidshorisont enn for eksempel et treårig studium, mener hun.

Også Cecilie Lyse tror at flere tør satse på en ettårig, yrkesrettet utdannelse heller enn et lengre høyskolestudium når bransjen er så turbulent som den er nå.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.