BEDRIFTSTEKNOLOGI

EU etterforsker Windows 2000

Europa-kommisjonen etterforsker Microsoft for mulig brudd på EUs konkurranseregler. Bakgrunnen er frykt for at tett integrering mellom operativsystem for klient og tjener kan gi urettmessig konkurransefordel innen e-handel.

Eirik Rossen
9. feb. 2000 - 18:12

Bill Gates får heller ikke være i fred på denne siden av Atlanteren.

EUs konkurransekommissær Mario Monti kunngjorde etterforskning av Windows 2000 på en pressekonferanse onsdag 9. februar.

Monti sa han hadde fått grønt lys for å undersøke "visse nye egenskaper til neste generasjon av Microsofts operativsystemer, Windows 2000". Han refererte klager til Europa-kommisjonen om at den tette integreringen av tjener-system, mellomvare og klient-system skal ha skjedd på en måte som gjør at bare Microsoft-produkter kan betraktes som fullt ut kompatible. Klagerne hevder at det finnes grensesnitt som andre enn Microsoft ikke har tilgang til, og at kunder derfor vil tvinges til å kjøpe Windows 2000 til sine tjenere.

Monti la til at "den som dominerer markedet for tjenerprogramvare vil høyst sannsynlig også kontrollere e-handel."

Etterforskningen hittil har begrenset seg til et brev som Europa-kommisjonen sendte til Microsoft i forrige uke, med en fire ukers svarfrist.

Det er ikke kommet noen offisiell reaksjonen fra Microsoft, og Microsofts representanter i Norge var ikke tilgjengelige for kommentar.

Les:


EU klarerer Microsoft

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.