BEDRIFTSTEKNOLOGI

EU reduserer telekonkurransen i Norge

EU tvinger Norge til å innføre et nytt regelverk som trolig vil redusere telekonkurransen i Norge, ikke øke den slik myndighetene ønsker.

13. mai 2002 - 11:11




Teletopia

Les også:

digi.no


Her i Norge har både politikere og tilsynet lenge arbeidet for å øke konkurransen i telemarkedet, men får nå altså tredd nedover hodet et EU-regelverk som etter alt å dømme vil redusere konkurransen.

For Telenor vil det nye regelverket trolig ikke få noen betydning, men NetCom vil trolig i fremtiden kunne si nei til alle mindre konkurrenter. Dermed kan selskaper som Teletopia bare kreve tilgang hos én aktør, noe som kan redusere mulighetene til pruting og lavere priser for kundene.

- Er dere fornøyd med de nye EU-direktivene? Vil ikke dette redusere konkurransen, spør digi.no Post- og teletilsynets sjef Willy Jensen.

- Det spiller jo ikke så stor rolle hva vi mener når politikerne har talt. Jeg tror ikke norske telekunder vil merke så store forandringer, sier Jensen, men han føyer til "på kort sikt".

Han forteller visere at tilsynet nå får en stor jobb med å gå gjennom markedet på nytt. Før dette har skjedd, vil han ikke love noe om situasjonen for selskaper som NetCom.

- Men det er et naturlig eksempel, og en del tyder på at for eksempel NetCom ikke lenger vil bli regnet som en dominerende aktør, sier Jensen til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.