BEDRIFTSTEKNOLOGI

EU: Undersøkelser - ikke etterforskning av Windows XP

En talsperson for EU-kommisjonen har delvis dementert en melding i Financial Times om at det er innledet forberedelser til etterforskning mot Microsofts kommende Windows XP.

16. okt. 2001 - 08:19

Brussel-korrespondenten til Financial Times skrev i går at konkurransekommissær Mario Monti har satt i gang en innledende undersøkelse av Windows XP som Microsoft skal formelt lansere 25. oktober. Hun viser til kilder nær EU-kommisjonen som forteller at Monti har bedt Microsoft svare på en rekke spørsmål knyttet til integreringen av ny funksjonalitet i operativsystemet.

Artikkelen utløste en pressebriefing i Brussel der en talsperson for Monti slo fast at kommisjonen har ingen pågående undersøkelse av Windows XP, verken offisielt eller uoffisielt. Talspersonen sa det ikke hadde vært noen ny utvikling i EUs etterforskning av Microsoft siden 30. august, da Microsoft fikk tilsendt anklagedokumentet som nylig lekket ut til Wall Street Journal. Her går det fram at EU undersøker hvorvidt buntingen av Media Player og Windows er lovlig eller ikke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra