FORBRUKERTEKNOLOGI

EU undersøker Microsofts investering i OpenAI

EU har satt i gang innledende undersøkelser av Microsofts investering i ChatGPT-utvikleren OpenAI for å sjekke om det er en forkledd fusjon.

Microsoft forpliktet seg i fjor til å investere over ti milliarder dollar i OpenAI. Her er OpenAI-sjef Sam Altman (t.v.) sammen med Microsoft-topp Satya Nadella.
Microsoft forpliktet seg i fjor til å investere over ti milliarder dollar i OpenAI. Her er OpenAI-sjef Sam Altman (t.v.) sammen med Microsoft-topp Satya Nadella. Foto: Barbara Ortutay/AP/NTB
10. jan. 2024 - 07:21

Microsoft forpliktet seg i fjor til å investere over ti milliarder dollar i OpenAI, men har sagt at de ikke har gått inn på eiersiden. EU-kommisjonen har tidligere sagt at de følger utviklingen nøye.

– EU-kommisjonen sjekker om Microsofts investering i OpenAI kan vurderes under EUs fusjonsforordning, sier kommisjonen i en uttalelse.

Microsoft sier at deres samarbeid med OpenAI, inngått i 2019, har fremmet mer innovasjon innen kunstig intelligens (KI) og konkurranse samtidig som begge selskapers uavhengighet er bevart.

– Det eneste som har endret seg nylig er at Microsoft vil ha et styremedlem med observatørrolle og uten stemmerett i OpenAIs styre, sier en talsperson for Microsoft.

PST, FBI og en rekke andre internasjonale aktører tok denne måneden ned et ruternettverk som ble benyttet av en kjent russisk hackergruppe.
Les også

PST varslet norske ruter-eiere om sikkerhetshull

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.