BEDRIFTSTEKNOLOGI

Europas telegiganter skal skjære og selge

Deutsche Telekom og France Telecom sliter med monstergjeld og nå går ryktene om nye, massive ryddeoperasjoner.

29. nov. 2002 - 09:23

De europeiske tele og mobilselskapene sitter med gjeld opp til nesetuppen etter UMTS-auksjonene og nå ryddes det i stadig høyere tempo.

Tidligere i uken ble det kjent at Tyskland-baserte Mobilcom, eid primært av France Telecom, nedskriver sine verdier med hele 9,9 milliarder euro - 72 milliarder norske kroner. 51 milliarder kroner må bæres av France Telecom og den franske regjeringen må derfor stikke spaden dypt i statskassen for å støtte opp sitt teleselskap. Mobilcom betalte 61 milliarder kroner til den tyske stat for sin UMTS-lisens i august 2000.

Det er derfor kanskje ikke underlig at det går tunge rykter om massive tiltak i France Telecom. Fagforeningen i selskapet forteller til Le Figaro at ledelsen planlegger å kutte 45.000 jobber de neste tre årene, men dette avviser selskapets ledelse.

Samtidig skriver vanligvis velinformerte Wall Street Journal at selskapet skal bremse takten på UMTS-investeringene, blant annet i deleide Orange.

Den vanligvis like velinformerte Financial Times forteller at det nå går rykter om at Deutsche Telekom skal selge deler av sitt mobilselskap T-Mobile for redusere gjelden.

Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra