JUSS OG SAMFUNN

Everyday ut på kontinentet

Den MTG- og NetCom-eide portalen Everyday.com er nå etablert med hollandske og franske versjoner. Det børsnoterte søsterselskapet SEC har fått ansvaret for oppstart og drift av den europeiske ekspansjonen.

Herman Berg
29. des. 1999 - 20:43

Det er i realiteten det svenske konsernet Kinnevik som nå posisjonerer seg i kommunikasjonskampen ute i Europa. Portalen Everyday.com er springbrettet for å kapre europeiske nettbrukere gjennom selskapet Everyday Communication AB.

Tidligere i år ble det lansert en skandinavisk versjon (les:svensk versjon) av Everyday.com.

Alle de tre involverte selskapene i satsingen har bindinger både til Kinnevik og seg i mellom. NetCom AB eier 17,8 prosent av SEC-aksjene, mens Kinnevik selv sitter med 41 prosent og et annet Kinnevik-selskap (Millicom) eier 29,6 prosent.

NetCom AB eies også av Kinnevik, Mr. Kinnevik Himself, Jan H. Stenbeck, pluss et annet Kinnevik-kontrollert selskap (Invik). NetCom eier på sin side teleselskapet Tele 2 som er godt etablert i det norske tele- og internettmarkedet.

I MTG, bedre kjent som Modern Times Group, ligger medieaktivitetene som tidligere var direkte underlagt Kinnevik. I dag er MTG et separat børsnotert selskap der Kinnevik stadig har eierandeler.

Til sammen satser bruker de kundene SEC har i fastnettet til å posjonere seg på Internett i de to nye landene.

- Målet er ikke bare at Everyday skal være den ledende portalen i skanidnavia, men også en viktig aktør i hele Europa, sier Lars-Johan Jarnheimer, administrerende direktør og konsernsjef i NetCom i en pressemelding.

Det innebærer at Holland og Minitel-dominerte Frankrike kun er begynnelsen på internetteventyret til de børsnoterte Kinnevik-selskapene. De er alle notert på Stockholms Fondsbørs og Nasdaq i New York. SEC finnes også på Luxembourg Stock Exchange.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.