BEDRIFTSTEKNOLOGI

Excite lanserer Fast-konkurrent

Fast er ikke alene med sine planer om en søketjeneste som skal dekke hele Internett. I går fortalte Excite at de om to uker lanserer en stor oppgradering av sin søkemotor.

Einar Ryvarden
4. aug. 1999 - 01:00

Verdensveven har vokst dagens søkemotorer over hodet. En fersk undersøkelse nylig viste at de sterkeste av dem greide ikke å dekke mer enn en brøkdel - maks en sjettedel - av alle dokumentene som kan nås med Internett.

Norske Fast har derfor sett en mulighet til å lage en verdensledende søkemotor fordi selskapet mener de klarer å samle inn og la brukere søke igjennom alle sidene som er publisert. Men Fast er ikke alene om denne drømmen. Med de enorme aksjeverdiene et ledende selskap kan oppnå, er det fristende å investere.

I går offentliggjorde konkurrenten Excite at de planlegger å lansere en stor oppgradering "i løpet av august". Den nye tjenesten skal bli minst dobbelt så kraftig som den de hittil har tilbudt. Hvor mange av de rundt 600 millioner dokumentene på Internett Excite i dag dekker vil ikke selskapet si, men innrømmer det er mindre enn halvparten.

I følge den ferske undersøkelsen to forskere ved Necs forskningsavdeling på Princton-universitet nylig gjennomførte dekket Excite vare 5,6 prosent av alle sidene på Internett. Vinneren med 16 prosent var Northern Lights.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.