BEDRIFTSTEKNOLOGI

Excites siste dans med Chello

Det blir ingen storfusjon mellom Excite og Chello Broadband. De to selskapene dropper nå planene om å slå seg sammen for å bli størst på bredbåndsinnhold i Europa.

Sigvald Sveinbjørnsson
5. des. 2000 - 10:14
Excite@HomeChello Broadband

Excite skulle fusjonere sine internasjonale operasjoner med Chello, noe som ble sett på som svært viktig for det nederlandske innholdsselskapet. Dette skulle bli den desidert største bredbåndsaktøren utenfor USA. Men nå er det altså slutt, melder Financial Times.
Les mer om fusjonsforhandlingene: Chello og Excite@Home i oppkjøpssamtaler

Fusjonen mellom de to selskapene hadde en verdi på nesten 5 milliarder dollar, 45 milliarder norske kroner.

Nå krangler de to partene om hvem som har skylden for at sammenslåingen gikk så galt.

Excite hevder grunnen til at de gikk ut av avtalen var at eierne av Chello ikke var i stand til å oppfylle prosessen under de forutsetninger som de var enige om. UPC, som er hovedeier av Chello, har den siste tiden slitt på markedet da det har blitt stilt spørsmål omkring selskapets økonomi.

UPC på sin side mener at uenigheten melom de to selskapene gikk på hvilken del av forretningen som skulle få mest finansiell oppmerksomhet.

- Uenigheten dreide seg mest om hvor man skulle sette pengene. Vi ville utvikle aksess-tjenester mens de (Excite) ville utvikle en portal-forretning, sier en talsmann for UPC til Financial Times.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.